Concentració per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat convoca aquesta acció demà a la tarda a Barcelona sota el lema "Esteu trepitjant els nostres drets. Això sí que no!"


Famílies Dincat ha convocat una concentració per reivindicar el drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Es durà a terme el proper dimecres 25 de novembre a dos quarts de set de la tarda a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Sota el lema 'Esteu trepitjant els nostres drets. Això sí que no!', l'acció vol fer visible i denunciar "problemàtiques que segueixen sense resoldre's i que vulneren els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies".

L'entitat fa referència a greuges com les dificultats per accedir als serveis d'atenció diürna i habitatge, que són "suports essencials per a la seva dignitat, autonomia i qualitat de vida". "Hi ha persones a casa sense ser ateses i persones en un servei que no s'ajusta a les seves necessitats", asseguren.

De la mateixa manera, la federació denuncia "greus incidències en la Llei de Dependència", entre les quals impagaments de l'administració a les famílies i revisions a la baixa del grau de dependència. A més, titlla de "confiscadors i abusius" els criteris de la nova ordre de copagament en l'aportació econòmica que les persones han de pagar per ser ateses en serveis com llars-residències i centres d'atenció especialitzada.

Famílies Dincat fa una crida perquè les persones amb discapacitat, les famílies, els professionals i les entitats se sumin a la reivindicació i per seguir reclamant els suports i els recursos que el col·lectiu necessita per a la seva autonomia, dignitat i qualitat de vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article