Només un 18% de les víctimes de la violència masclista denuncia

Cap de les 6 dones assassinades enguany a Catalunya a mans de les seves parelles o exparelles havien denunciat les agressions


Els mossos han rebut en el transcurs d'aquest 2015 11.000 denúncies per violència masclista. La xifra és baixa si tenim en compte que tan sols el 18% de les víctimes denuncien els fets a la policia, d'acord amb l'Enquesta Masclista de Catalunya publicada pel Ministeri d'Interior.

Aquest dimecres 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència Masclista. A Catalunya enguany han mort sis dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, un descens respecte de l'any passat, quan en el mateix període van haver-hi 14 víctimes. Cap havia denunciat.

Pel que fa al perfil de les dones, el 96% de les ateses pels Mossos són majors d'edat, la immensa majoria amb una edat compresa entre els 21 i els 50 anys,

Cau un 35% la xifra de dones maltractades que demanen protecció

El nombre de dones víctimes de violència masclista que demanen una ordre de protecció o mesures cautelars ha baixat un 35,2% a Catalunya entre el 2011 i el 2014. D'acord amb dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquesta reducció també l'han experimentat altres punts d'Espanya, tot i que no de manera tan notable.  

Segons, una estadística publicada  per l'Observatori per a la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, Catalunya és la comunitat autònoma en què més peticions de protecció contra la violència masclista van denegar-se el 2014: el 66% de totes les sol·licitades, 3.530 d'un total de 5.342. La mitjana espanyola, molt per sota, se situa el 43%.

Tisorada de la Generalitat al pressupost per polítiques de dones

D'acord amb una notícia publicada avui per Catalunya Plural, la retallada efectuada pels dos governs encapçalats per Artur Mas al pressupost per a polítiques de dones ascendeix al 23,9%.

Des del 2010, quan el pressupost era d'11,7 milions, el govern ha anat retallant la inversió fins a arribar als 7,4 milions previstos en el pressupost per aquest 2015. Dins d'aquesta partida s'inclouen la gestió de programes de prevenció i detecció de la violència masclista, el finançament de la línia d'atenció a les víctimes o les subvencions per a plans de polítiques de dones i per a entitats que lluiten per la igualtat.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article