Una 'flashmob' denuncia la situació de les persones sense sostre

L'acció s'ha dut a terme simultàniament a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i a altres ciutats de l'Estat aquest migdia


La Xarxa d'Atenció a Persones sense Sostre (XAPSLL), sota l'impuls de Càritas, ha organitzat aquest migdia una flashmob a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. S'hi han sumat professionals i persones sense llar, que han llegit un manifest redactat per ells mateixos, en el qual reclamen el dret que se'ls vulnera: el de l'habitatge.

L'acció s'ha organitzat en motiu del Dia de les Persones Sense Sostre, que se celebra aquest diumenge sota el lema 'Perquè és Possible. Ningú sense Sostre'.

La iniciativa, que s'ha dut a terme simultàniament a 50 ciutats de tot el país, vol donar visibilitat a la problemàtica del sensellarisme, que afecta a vora de 3.000 persones a Barcelona. D’acord amb dades de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, 900 ciutadans dormen al ras, 600, en assentaments irregulars i la resta depèn dels recursos públics i privats existents per passar la nit.

La Fundació Arrels va pentinar la nit del 26 de maig els carres de Barcelona per comptabilitzar les persones que hi pernocten. Entorn a 700 voluntaris van repartir-se la ciutat en 160 zones i van comptar 892 ciutadans dormint a l’interior d’entitats bancàries, sota els ponts o en bancs i parcs públics, fet que suposa un increment del 6,44% respecte del 2011, quan n’hi havia 838. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article