#Invulnerables, un programa per combatre la pobresa infantil

La iniciativa públic-privada arribarà a set municipis de Catalunya i actuarà en l'àmbit educatiu, alimentari i de l'esport


La Generalitat de Catalunya, la Fundació FC Barcelona, l'Obra Social La Caixa i la Fundació Rosa Oriol han unit forces per crear un paquet de mesures d'inversió social centrades en famílies en situació de vulnerabilitat.

El programa pilot públic-privat 'invulnerables'  vol combatre la pobresa infantil en set municipis catalans, seleccionat segons els indicadors del risc de pobresa i d'exclusió social i d'acord amb l'equilibri territorial, segons va explicar la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, a la roda de premsa.

Els municipis són Figueres, Lloret de Mar (Girona), Manlleu (Osona), Manresa (Barcelona), El Vendrell, Tortosa (Tarragona) i el barri de la Mariola de Lleida, tot i que els impulsors no descarten que en un futur s'ampliï a més territoris.

El programa tindrà el suport d'una campanya de comunicació per transmetre el compromís dels agents implicats, que han unit diferents projectes socials propis que incidiran en la feina, així com l'accés a l'educació, l'alimentació saludable i l'esport, entre d'altres.

Suma d'esforços

La iniciativa  sorgeix de les sinergies dels diferents participants, que posen a disposició del projecte pilot els seus recursos. Així, la Conselleria de Benestar i els ajuntaments hi destinaran els diners i serveis de suport a la infància i a la família que inverteixen en el territori.

La Fundació Rosa Oriol, a càrrec de la monja dominica Sor Lucía Caram, aportarà la seva experiència a la feina amb col·lectius en risc d'exclusió social i la Fundació FC Barcelona, els valors i la il·lusió a través de l'esport amb els programes FutbolNet i BarçaKIds, que faciliten la inclusió a la societat i el desenvolupament personal dels participants.

D'altra banda, l'Obra Social La Caixa aportarà el programa CaixaProinfància, del qual se'n beneficiat 17.000 nens del a província de Barcelona,  i contribuirà a la feina i l'ocupabilitat amb el programa 'Incorpora', que ha ajudat a trobar 6.000 llocs de feina a col·lectius com aturats de llarga durada i discapacitats.

El programa comptarà amb una comissió de Seguiment, formada per representants de diferents entitats i institucions participants, que realitzarà una reunió d'avaluació anual a cada territori i una reunió d'avaluació global del projecte pilot.  

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article