Infants del Casal encenen aquesta tarda #Llumsxservistos

El projecte vol sensibilitzar sobre la realitat dels menors en els barris més vulnerables a través d'un enllumenat que decorarà el Palau Robert


Aquest dimecres 9 de desembre, a un quart de set de la tarda, nens i nenes del Casal dels Infants de Badalona, Santa Coloma i el Raval encendran al Palau Robert de Barcelona els llums que han fet amb més de 1.000 envasos reutilitzats.

La iniciativa #Llumsxservistos , que compta amb la col·laboració d'Emiliana Design, l’Agència de Residus de Barcelona i el propi Palau Robert no només pretén decorar diferents espais durant les setmanes Nadal sinó que, sobretot, vol “visibilitzar els infants i joves, fer-los protagonistes de la seva vida i del canvi social als barris”, explica Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants en un comunicat al web.

L’objectiu del projecte, doncs, és contribuir a donar visibilitat a un col·lectiu amb poques oportunitats i alhora representa un bon exemple de reutilització artística dels envasos lleugers, demostrant que els residus també poden esdevenir art.  Es tracta "d'un exercici didàctic, d’aprenentatge i descoberta creativa i conscienciació ecològica que implica els infants i les seves famílies en el disseny i producció d’uns llums de Nadal", assegura Balaguer.

El projecte, dirigit pels dissenyadors Ana Mir i Emili Padrós, és el resultat de la implicació massiva per part de les diferents entitats durant les diferents etapes de creació. Veïns, famílies del Casal, el personal  del Palau Robert i de l’Agència de Residus de Catalunya i empreses també han posat el seu granet de sorra. El projecte, a més, compta amb el finançament d’Ecoembes.

L'enllumenat efímer amb envasos de plàstic reciclats guarnirà la façana i el Jardí del Palau Robert, les instal·lacions de l’Agència de Residus de Catalunya i els tres centres del Casal durant les festes de Nadal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article