'Obrim les fronteres', manifestació contra el racisme i pels drets dels migrants

Diverses entitats signen un manifest conjunt i convoquen una concentració i una marxa des de la Plaça Sant Jaume aquesta tarda


La plaça Sant Jaume de Barcelona acollirà aquesta tarda a dos quarts de set una concentració en el marc del Dia del Migrant. La convoquen l'Espai de l'Immigrant, Papers per a tothom, Sense Fronteres Cornellà, Sindicat Popular de Venedors Ambulants, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la manta i Unitat contra el feixisme i el racisme.

Les entitats presentaran un manifest conjunt per demanar el tancament dels cies i l'obriment de les fronteres; i per denunciar l'actuació "de la Unió Europea i les seves Lleis d'Estrangeria que neguen a persones immigrades, ja establertes en territori europeu, el dret als papers i a la plena ciutadania, a la sanitat, i a un habitatge i un treball dignes".  Després es farà una marxa fins a la plaça de Jean Genet on des de dos quarts de set i fins les nou del vespre es farà un concert.

 “Totes hem estant migrants i hem de denunciar la hipocresia dels governs tant per la seva actuació a les fronteres com pel tracte que tenen cap a les persones que ja viuen a aquí i que no poden obtenir el permís de residència”, apunta Norma Falconi de Papers sense contracte.

Més de 30.000 persones  han mort a les aigües del mar Mediterrani des de l’any 2000, prop de 3.500 ho han fet només en aquest 2015. “Exigim la fi de totes aquestes morts, per això sortim al carrer”, remarca Natalia Vargas d’Stop Mare Mortum.

Tancament definitiu del CIE

La manifestació d'avui, s'emmarca en un seguit d'activitats de la campanya Cie Mai Més, que demana el tancament definitiu del centre d'internament de la Zona Franca de Barcelona -tancat temporalment fins el febrer per obres al seu interior.  

Entre els actes per evitar la reobertura s'hi troben l'estrena d'un documental, 'El racisme mata', que es va realitzar el 9 de desembre; l'acte d'avui; una marxa de torxes pels centres penitencies i CIE el dia de Cap d'Any, una vetlla nocturna el 16 de gener i una gran mobilització 'Judici Popular al CIE', prevista pel dia 30 del mateix mes.

Des de la Plataforma Tanquem els CIE celebren la notícia de la clausura temporal del centre, en el qual s'hi duran a terme remodelacions dels banys, després que un equip de magistrats supervisés les instal·lacions i denunciés a la policia nacional que hi havia deficiències que impedien una estada humanitària dels interns.
 
Durant el temps que duri el tancament a Catalunya no es privarà de llibertat a cap persona per la seva situació administrativa, fet que posa en qüestió l'internament dels immigrants sense documentació. El passat 23 de juliol el Ple del del Parlament de Catalunya, en la seva última sessió de la legislatura, va aprovar demanar al Ministeri d'Interior al tancament dels CIE.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article