Amics de la Gent Gran celebra 13 dinars de Nadal a Catalunya

500 persones grans i els voluntaris que els visiten durant l'any van assistir ahir a l’acte central de la campanya un #nadalencompanyia


A Catalunya entorn a 254.000 persones més grans de 65 anys viuen soles. Segons l’Enquesta de Condicions de Vida de la Gent Gran 2006, un 59,2% d’aquestes pateixen sentiments de soledat i aïllament.

La Fundació Amics de la Gent Gran ha engegat aquest Nadal una campanya de mobilització de voluntaris que vulguin fer companyia a persones grans. 
 
L’acte central d’aquesta iniciativa se celebrà ahir i consistí en 13 dinars de Nadal en els onze territoris de Catalunya on l’associació es present: Badalona, Barcelona, Cambrils Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, la comarca d’Osona, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i Geltrú. Van participa-hi prop de 500 persones grans acompanyades per voluntaris que els donen suport durant l’any.
 
La campanya, sota el lema ‘Ajuda les persones grans per Nadal’, posa el focus d’atenció sobre el fet que les celebracions nadalenques esdevenen dies “especialment durs, en què la gent gran és afectada greument per sentiments vinculats amb la soledat no volguda, com incomprensió, nostàlgia, tristes o impotència”, segons apunta l’entitat en un comunicat. Els ciutadans poden contribuir amb la iniciativa a través de donacions o fent-se voluntari. 
 
Premi a Montserrat Carulla
 
Durant la celebració del Dinar de Nadal a Barcelona, s’ha concedit el Premi Amics de la Gent Gran 2015 a l’actriu Montserrat Carulla, per la seva contribució cultural i cívica. Nascuda el 1930, Carulla ha rebut aquest guardó per donar veu a les persones grans i per la seva trajectòria artística. Es tracta de la 6a edició d’aquest premi, que en anteriors edicions també ha reconegut una persona gran: la il·lustradora Roser Capdevila (2014), l’activista i economista Arcadi Oliveres (2013); Neus Català, lluitadora antifeixista (2012); l'escriptor Josep Maria Espinàs (2011); i el metge i humanista Moisès Broggi (2010).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article