263 nous llocs de treball per a persones amb discapacitat a Catalunya

Grupo SIFU ha augmentat en 600 persones el nombre d'empleats amb diversitat funcional aquest 2015, fins arribar als 4.000 a tot l’Estat


Grupo SIFU, un Centre Especial de Treball d’àmbit estatal, ha creat enguany 263 llocs de treball per persones amb diversitat funcional a Catalunya. Els nous treballadors s’han incorporat en sectors com el de neteja, serveis mediambientals o serveis auxiliars.  

La bretxa de l’atur entre els col·lectius amb i sense discapacitat s’ha duplicat ens els darrers anys, passant del 5% de 2008 al 9% el 2013. “Encara queda un llarg recorregut a fer perquè aquest col·lectiu amb menys oportunitats aconsegueixi la plena integració en el mercat laboral”, explica el centre en un comunicat.

Actualment, el 70% dels treballadors amb discapacitat a Espanya tenen feina en un Centre Especial de Treball, un percentatge que ha incrementat considerablement en els darrers anys. “La recuperació també està sent possible per a persones amb discapacitat i seria molt adequat que el 2016 aquesta creació de feina es pugui ampliar a les empreses ordinàries”, apunta Cristian Rovira, vicepresident de Grupo SIFU.

La companyia ha aconseguit ocupar 600 persones amb diversitat funcional a tot l’estat a través d’un pla de formació per fomentar l’especialització i facilitar el seu accés al mercat laboral. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article