El món local i Benestar es comprometen a impulsar l’atenció a infants vulnerables

Han signat un acord marc de col·laboració en matèria de benestar social i polítiques d’igualtat


La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, han signat un acord per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre Departament i entitats municipalistes en matèria social. 

El document s’erigeix com una guia prèvia a la signatura del contracte programa i estableix els criteris generals respecte a polítiques d’igualtat, serveis socials bàsics i serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, entre d’altres. 
 
Èmfasi en l’atenció dels infants vulnerables 
 
El desenvolupament de la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat, és una de les prioritats establertes en aquest conveni.
 
En aquest àmbit es concreten dues accions clau: l’enfortiment dels Equips d’atenció a la infància i l’adolescència (EAIA) i l’impuls de serveis d’intervenció socioeducativa no residencial (SIS), que treballen per abordar de manera integral cada situació de vulnerabilitat, a través de la capacitació parental i la intervenció en nivells inicials de risc. L’objectiu és disposar d’una xarxa pública d0aquests serveis a tot el territori català.
 
Un altre dels aspectes clau d’aquest acord marc és la implantació del nou model de transport adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat, aprovat el 2014. En aquest àmbit, s’està treballant en “un pla d’implantació individualitzat i progressiu partint de les condicions concretes de cada ens local i en la concreció del finançament per part del Departament i els ens locals”, assegura Benestar Social i Família en un comunicat.  
 
Vigència de 4 anys i pressupost de 826 milions d’euros 
 
L’acord, previ a la firma del contracte programa, té una vigència de 4 anys, del 2016 al 2019, i una dotació pressupostaria que es fixarà de forma anual. No obstant, el passat 15 de desembre el govern va aprovar més de 826 milions d’euros per a finançar contractes programes amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants, consells comarcals i altres ens supramunicipals en els propers quatre anys.
 
Accessibilitat i voluntariat
 
Arran de les noves lleis d’Accessibilitat i Voluntariat i foment de l’Associacionisme aprovades pel Parlament, el futur contracte programa ampliarà les línies d’actuació amb fitxes concretes en matèria d’accessibilitat i de promoció, reconeixement i protecció de l’associacionisme i el voluntariat, sobretot a través de formació. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article