Un 30% de les denúncies del col·lectiu LGTB són per agressions

L'estudi presentat per l'Observatori Contra l'Homofòbia posa de manifest l'augment de les actuacions homòfobes


Un estudi de l'Observatori Contra l'Homofòbia analitza quina és la situació del col·lectiu LGTB a la ciutat de Barcelona. Segons aquest treball, un 30% de les denúncies són per agressions i un 16% provenen de l'administració pública, el segon àmbit amb més discriminacions d'aquest tipus.

Segons l'estudi, les denúncies a la ciutat de Barcelona han augmentat i representen la meitat de les que es produeixen a tot el territori català. Després de les agressions i les discriminacions per part de l'administració pública, també cal destacar les que es produeixen als mitjans i les xarxes socials (12%) o en l'àmbit laboral (10%).

El treball estudia 50 denúncies que s'han tramitat des de l'aprovació, per part del Parlament català, de la Llei contra l'homofòbia. I, si s'analitzen les dades de les denúncies per col·lectius, els transsexuals representen un 12%, les lesbianes un 22% i els gais un 52%.

Aquest estudi s'ha donat a conèixer coincidint amb el quinzè aniversari de l'Observatori Contra l'Homofòbia. Alhora, ha servit per posar en marxa l'Oficina d'Atenció a la Víctima d'Homofòbia, que oferirà un servei de suport psicològic i legal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article