Crida per recaptar 20.000 joguines abans de Cap d’Any

La Creu Roja Joventut necessita joguines per a infants de 0 a 3 anys i per a adolescents de 9 a 12 anys


Aquesta és la darrera setmana per portar joguines als diferents punts de recollida de Creu Roja Joventut (CRJ) arreu de Catalunya, en el marc de la 23a campanya de l'ONG. Aquesta demana a la ciutadania que tingui en compte sobretot els infants més petits i els més grans a l’hora de fer les seves donacions. Encara manquen prop de 20.000 joguines per a què infants de 0 a 3 anys i de 9 a 12 anys no es quedin sense regal la nit de reis. 
 

Les donacions es podran fer fins el dijous 31 de desembre a les assembles locals i comarcals de la Creu Roja que actuen com a punts de recollida i fins dissabte 2 de gener en les activitats de la campanya al carrer o espais públics. 
 
Després que el 2014 es toqués sostre amb el repartiment de  joguines a 29.142 infants , enguany l'organització ha baixat les previsions fins als 25.000, perquè calcula que el nombre de beneficiaris serà menor. 
 
Per complir amb les previsions, Creu Roja Joventut necessita recollir 70.000 joguines entre la ciutadania, les empreses col·laboradores i la societat civil. La campanya  de recollida es duu a terme en 447 pobles i ciutats de Catalunya, que es poden consultar aquí, i és possible gràcies a la tasca de 1.500 voluntaris. També es pot col·laborar amb la 23a edició d’aquesta campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005. 
 
Joguines educatives i material esportiu 
 
Per als infants de 9 a 12 anys, es recomana donar joguines educatives, jocs de taula interactius i material esportiu. Per als infants de 0 a 3 anys, es recomana que les joguines promoguin la percepció sensitiva (tocar, mossegar, diferenciar sons, etc.) i no tinguin peces petites desmuntables que puguin ser ingerides.
 
Des de l’organització recorden que les joguines recollides han de ser noves, perquè s’entén que tots els infants, independentment de la situació econòmica de les seves famílies, tenen dret a estrenar una joguina. També cal que no siguin sexistes ni bèl·liques i que, preferentment, promoguin el joc cooperatiu. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article