4 hospitals catalans, entre els 10 millors de l’Estat

L’Hospital Clínic, l’Hospital Quirón, el Vall d’Hebron i el Centre Mèdic Teknon, entre els 10 primers llocs de l'Índex d’Excel·lència Hospitalària


L’Hospital Clínic, l’Hospital Quirón de Barcelona, el Vall d’Hebron i el Centre Mèdic Teknon han aconseguit colar-se en el rànquing dels 10 millors hospitals de l’Estat, aconseguint la tercera, sisena, vuitena i novena posició, respectivament. L’Hospital de Bellvitge ha obtingut l’onzena plaça, d’acord amb el primer Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH). 
 

L’estudi, de l’Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada, ha estat elaborat a partir d’enquestes a 2.000 professionals de la salut de tota Espanya i mesura l’excel·lència en base als resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn. Així, doncs, se centra “en la qualitat i la valoració d’aquests per sobre del nombre total de serveis oferts”, explica l’Institut en un comunicat.
 
Destaquen Catalunya i Madrid 
 
D’acord amb la opinió dels professionals consultats, la Fundació Jiménez Díaz, de Madrid, lidera l’IEH General 2015, mentre que en l’IEH Autonòmic 2015 són Madrid i Catalunya les comunitats autònomes on es concentra l’excel·lència hospitalària a nivell nacional. S’entén com a excel·lència la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar i satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i una major eficiència dels recursos, apostant per la sostenibilitat d’un sistema de salut públic, gratuït de qualitat.
 
L’IEH s’estructura entorn a tes eixos: l’IEH General –els 10 millors centres a nivell nacional-; l’IEH autonòmic –els millors cinc centres de cada comunitat autònoma- i l’IEH per especialitat –els millors cinc centres en funció de l’especialitat. 
 
L’Institut Coordenades ha explicatque l’excel·lència hospitalària “repercuteix en el benestar final del pacient, del ciutadà que paga els seus impostos i de l’individu que costeja la seva pròpia sanitat”. En aquest sentit, el vicepresident Executiu de l’Institut i el director del projecte IEH 2015, Jesús Sánchez Lambás ha defensat la necessitat d’aquest estudi i de “valorar l’excel·lència a tota Espanya”, per tenir una mostra dels grans hospitals públics i privats a nivell autonòmic. 

“És normal que els més valorats es trobin a les grans ciutats, amb més recursos”, ha sentenciat i ha qualificat de “magnífica” la xarxa hospitalària espanyola, malgrat les retallades.  
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article