9 entitats catalanes han participat en un programa per ser més competitives

Acció contra la Fam, amb el suport econòmic del Fons Social Europeu, les ha format i assessorat per identificar i analitzar oportunitats


Nou entitats no lucratives catalanes han participat durant set mesos en el ‘Programa de Consolidació d’Emprenedories Socials’,  impartit per Acció Contra la Fam. La fita del cus era millorar el model de negoci perquè fos més innovador i rentable, segons ha explicat l’organització en un comunicat. 

El programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu, busca formar i assessorar les entitats per identificar i analitzar oportunitats, necessitats, àrees de millora i innovació amb l'objectiu que aquestes puguin proposar i dur a terme projectes transgressors.

La idea, doncs, és consolidar les iniciatives generades i gestionades per les entitats que es dediquen a la creació d'ocupació o a la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables per tal que siguin més competitives gràcies a la introducció d'innovació en els seus productes i serveis; i en la seva estratègia o processos de funcionament. 

En aquesta primera convocatòria hi han participat Àngels Empresa d’Inserció, l’Associació Alba, la Fundació Comtal, Fundació Molí del Puigverd, Fundació per la Inserció Laboral, Fundació Rubricatus, el Grup Entrem-hi, Igualssom i Salta Càtering. 

Des d’Acció Contra la Fam asseguren que hi ha voluntat d’obrir una segona convocatòria de cara a aquest 2016, però que encara falta trobar cofinançament. L’acollida de la iniciativa per part de les entitats ha esta “molt positiva”, segons apunta l'ONG.

Les entitats han après a aportar un valor afegit a l’hora de crear projectes d’innovació. “Això posa les empreses en una avantatge competitiu respecte a les altres; tenen la capacitat de treballar la creativitat i la innovació d’una forma sistematitzada i transversal en tota l’organització, ja que hem aconseguir apoderar els equips de les organitzacions perquè siguin els propis treballadors els que aportin noves idees”, explica el responsable del programa, Agustí Jorba.   

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article