L'ONCE demana la normalització de l'etiquetatge en Braille

L'entitat reivindica que aquest sistema de comunicació es converteixi en un idioma reconegut com a tal


Aquest 4 de gener ha el Dia Mundial del Braille i aprofitant la data l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) ha reivindicat, una vegada més, la normalització i la defensa de l'ús del Braille, un sistema de lectoescriptura que fan servir milions de persones cegues al món. Per això, l'entitat demana que el Braille es converteixi en un idioma i tingui garantits drets i deures. 

Segons l'entitat, a tot l'estat espanyol més de 100 empreses demanen assessorament per etiquetar els seus productes o senyalitzar les seves instal·lacions amb aquest sistema. Actualment el Braille es comença a estendre en envasos de medicaments, botoneres d'ascensor, xampús o cartes de restaurants. L'ONCE reclama que es segueixi aquest camí de normalització, en especial en el cas dels medicaments, "per les repercussions que pot tenir prendre un medicament equivocat" i recorda que la nova llei del medicament obliga a l'etiquetatge en Braille. 
 
"Hi ha molts altres productes de la vida quotidiana que, si estiguessin correctament etiquetats en Braille, facilitarien les coses a les persones cegues i amb discapacitat visual", diuen des de l'ONCE i subratllen que "els envasos de multitud de productes es diferencien, al tacte, en molt poc o en res: caixes, pots, flascons, ampolles i llaunes , són en ocasions impossibles de distingir si la persona cega no pot llegir la seva etiqueta". 
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article