Persones sense llar podran intervenir en les polítiques socials de Barcelona

l'Ajuntament vol crear un comitè d'experts a través del Consell de Benestar Social amb persones d'aquest col·lectiu per escoltar la seva opinió


La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va anunciar fa poques setmanes que el consistori de Barcelona vol crear, en el marc del Consell de Benestar Social, un comitè d'experts del qual en formaran part persones sense llar o persones que han viscut aquesta realitat perquè donin la seva opinió sobre les polítiques socials que implementa l'ajuntament. 

De fet, aquesta era una de les principals demandes que feia l'estudi 'Diagnosi 2015. La situació del sensellarisme a Barcelona', elaborat per Albert Sales, Joan Uribe i Inés Marco que va presentar-se a mitjans de desembre. La proposta dels investigadors fou la de vincular els usuaris a aquells espais de decisió que tenen una relació directa amb la seva situació. Es tracta que exposin inquietuds i preocupacions que responguin a les seves pròpies necessites a un òrgan que té relació directa amb l'Ajuntament, principal impulsor de mesures socials a la ciutat. 
 
Les dades de l'informe confirmen que el nombre de persones sense llar s'ha mantingut estable en els darrers anys, després d'un període de creixement sostingut entre el 2008 i el 2011. Actualment, a Barcelona hi ha 2.799 persones sense habitatge, de les quals 693 dormen al ras, 434 en assentaments i 1672 estan allotjades en recursos residencials de la XAPSLL.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article