La Fundació Arrels crea una app per avisar dels sense sostre que dormen al carrer

Permetrà detectar casos de persones sense llar que es desconeixien, determinar noves zones sensibles i conèixer l’abast del sensellarisme


La Fundació Arrels ha creat una aplicació mòbil que permet als ciutadans avisar de la ubicació de les persones que dormen al carrer. Aquesta informació arribarà a l’equip de l’entitat i servirà per millorar l’atenció de les persones que dormen al ras a Barcelona, així com per posar números a la problemàtica a tot el territori català. 

L’app Arrels Localitzador està disponible per Android i IOS, és gratuïta i permet informar sobre la ubicació exacta de la persona que dorm al carrer, el seu sexe, si està sola o en grup, en quin espai es troba i si té animals.
 
Segons informa la fundació en un comunicat, l’aplicació - desenvolupada per l’empresa BaseTis- és una adaptació del localitzador que té en el seu web i que el 2015 va permetre recollir 224 missatges d’avís. 
 
L’equip d’Arrels recorre cada setmana diferents punts de la ciutat de Barcelona per establir una relació de confiança amb els sense sostre. El 2015 va realitzar 5.000 visites a més de 500 persones que viuen al carrer a Barcelona. L’aplicació mòbil servirà per detectar casos de persones sense llar que es desconeixien, saber si hi ha noves zones sensibles i determinar la necessitat d’ampliar els equips de carrer d’Arrels. 

Manca mig milió d’euros per allotjar 125 persones durant un any
 
El llançament de l’aplicació mòbil s’emmarca en la campanya 1 milió de gràcies que Arrels porta a terme des del novembre i que pretén recollir un milió d’euros per garantir l’allotjament estable durant un any a 125 persones sense llar.
 
La iniciativa ha recaptat ja mig milió d’euros, que equivalen a 22.500 nits d’allotjament. La majoria de les aportacions provenen de particulars, però també s’han implicat 84 empreses, 9 escoles i universitats i una vintena d’entitats. L’objectiu, ara, és aconseguir el mig milió d’euros restant.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article