Quatre investigadors catalans, entre els científics més citats de 2015

Els professionals, vinculats a l'Hospital Clínic i l’IDIBAPS, figuren entre els 3.000 noms més rellavants de diferents camps d'investigació mèdica


L'agència internacional Thomson Reuters elabora, anualment, el Highly Cited Researchers. Es tracta d'un treball que evalua els investigadors a nivell mundial que han estat considerats d'especial rellevància entre els seus col·legues. Ho fa en 21 camps de diferents investigacions tenint en compte els articles publicats en revistes científiques i de ciències socials indexats al Web of Sicence Core Collection entre els anys 2003 i 2013.

D'entre els articles analitzats, s'ha prioritzat 1% dels més citats en cada camp i any del Web of Science, coneguts com els Highly Cited Papers. A partir d'aquest anàlisi, s'ha considerat que entre els 3.000 investigadors que més rellevància han tingut entre els seus col·legues hi figuren quatre investigadors catalans relacionats amb l'Hospital Clínic i amb l'Insitut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Els professionals són: el Dr. Jordi Bruix, cap de la Unitat d’Oncologia Hepàtica de l’Hospital Clínic, de l’equip de recerca en Oncologia Hepàtica de l’IDIBAPS, de la Barcelona Clínic Liver Cancer (BCLC) i director científic del CIBEREHD; el Dr. Josep Dalmau, Professor ICREA, cap del grup IDIBAPS Patogènesi de malalties neuronals autoinmunes i Professor de Neurologia a la Universitat de Pennsylvania; el Dr. Josep Maria Llovet, Professor ICREA, cap del grup IDIBAPS d’Investigació translacional en oncologia hepàtica i director del Liver Cancer Program a la Ichan School of Medicine at Mount Sinai (NewYork); i el Dr. Eduard Vieta, cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic i cap del grup de Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS.

En el darrer rànquing de 2014, també hi havia cinc investigadors de l'IDIBAPS entre els més citats en l'ambit de la investigació biomèdica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article