Banc Farmacèutic necessita 800 voluntaris per a un recapte de medicaments

435 farmàcies catalanes participaran el dissabte 20 de febrer en una Jornada de Recollida per aconseguir 25.000 fàrmacs destinats a persones vulnerables


El proper 20 de febrer els catalans tenen una nova cita amb la solidaritat. L'ONG Banc Farmacèutic impulsa a tot l'Estat la 9a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments, que se celebrarà a 12 províncies espanyoles, entre les quals Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

A Catalunya, l'objectiu d'enguany és aconseguir donar resposta a les 25.000 sol·licituds de medicaments sense prescripció mèdica formulades per 79 entitats catalanes que atenen col·lectius vulnerables.  Per aconseguir-ho, l'ONG necessita 800 voluntaris que durant la jornada animin a la ciutadania a comprar els fàrmacs demanats per una entitat assistencial de la seva zona. La població, però, també pot col·laborar fent una aportació econòmica a través del web.

Un total de 435 farmàcies -334 a Barcelona, 62 a Girona, 9 a Lleida i 30 a Tarragona- participaran en aquesta iniciativa. Això suposa un increment del 19% respecte de l'any passat -quan van participar-hi 349- i supera amb escreix el nombre d'establiments que participen en d'altres comunitats autònomes. A Madrid, per exemple, 140.   

Les persones interessades en fer de voluntàries han d'entrar a la pàgina web de l'organització no governamental i inscriure's abans del 15 de febrer. Poden escollir la farmàcia on volen estar -n'hi ha a 56 municipis- sempre i quan no hi hagi ja dos voluntaris inscrits en aquest establiment.

Els voluntaris  rebran una formació a la seva demarcació i el dia 20 de febrer, de 10 del matí a dues de la tarda, hauran d'animar els clients a comprar fàrmacs per les persones vulnerables. Entre els  més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres i apòsits pel tractament de cremades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article