110.000 persones conviuen amb el càncer a Catalunya

Avui és el Dia Mundial contra el Càncer, que vol conscienciar de la importància d'una detecció precoç


Actualment el càncer afecta entre 110.000 i 120.000 persones a Catalunya. Aquest dijous se celebra el Dia Mundial contra aquesta malaltia, que el 2013 va matar entorn a 16.600 catalans, un 5% menys que el 2010. 

Sota el lema "Nosaltres podem, tu pots", enguany es vol sensibilitzar sobre la importància de fer proves de detecció precoç i sobre la necessitat d'adquirir hàbits de vida saludable. Per aconseguir un diagnòstic en la primera fase de la patologia les campanyes públiques de cribratge esdevenen imprescindibles. A Catalunya es duu a terme un cribratge de càncer de mama, amb mamografies cada dos anys, i també de còlon.

D'acord amb dades facilitades per l'Institut Català d'Oncologia (ICO), cada any es diagnostiquen a casa nostra 40.000 nous casos de càncer. La incidència dels tumors de pròstata és la que ha crescut de manera més significativa en els homes, ja que s'ha quadruplicat en els darrers 20 anys. En el cas de les dones, en canvi, el càncer de mama segueix sent el que té més incidència, tot i que se n'ha reduït la mortalitat. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article