Vetats els regidors que no vulguin casar parelles gais a Barcelona

La mesura arriba després que un regidor del PP es negués a oficiar un matrimoni entre dues dones a la seu del districte de Sarrià el 2014


Ada Colau ho té clar. Retirarà la potestat per oficiar matrimonis a aquells regidors que s'oposin a casar persones del mateix sexe. Així ho van anunciar ahir a la tarda la regidora de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, a la sessió plenària del Consell LGTBI.

Segons va explicar, la decisió arriba després d'una recomanació del Síndic de Greuges en aquest sentit. El 2014 un regidor del PP, Óscar Ramírez, va al·legar objecció de consciència per no casar dues dones a la seu del districte de Sarrià, fet que el Rafael Ribó va considera una vulneració dels drets de les parelles.

En cap cas podem permetre que existeixi una altra vegada una vulneració de drets”, va dir Laura Pérez, malgrat assegurar que no li consta que cap càrrec electe de l’actual ple municipal pretengui acollir-se a l’objecció de consciència.

L‘Observatori contra l’Homofòbia celebra la decisió. El seu president, Eugeni Rodríguez, aplaudeix la mesura,  que des de la plataforma ja s'havia demanat. “O es casa a tothom o no es casa a ningú”, ha dit en declaracions a l'ARA.

La potestat dels regidors de casar és delegada per l'alcalde o a alcaldessa de la ciutat mitjançant un decret i les  unions es poden celebrar tant a la seu dels districtes com al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article