Barcelona acull el Fòrum social contra la islamofòbia i altres tipus de racisme

Unitat contra el Racisme organitza demà dissabte una jornada plena de tallers des de les 10 del matí fins a quarts de nou del vespre


'Forum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme'. Aquest és el títol que ha donat Unitat contra el Feixisme i el Racisme a la jornada que ha organitzat demà dissabte a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona. Des de les deu del matí i durant tot el dia hi haurà xerrades i tallers de persones i entitats que lluiten contra la discrimació per motius de raça. Per assistir-hi cal inscripció prèvia aquí.

L'objectiu del Foum de demà és aprofundir i analitzar les causes que contribueixen a la islamofòbia i a altres tipus de racisme, des de les pròpies actituds personals fins als mecanismes socials que hi tenen a veure. Quin és el nostre imaginari col·lecti sobre la immigració? Per què tenim una visió islamòfoba? Com s’ha contruït aquest imaginari, amb quines imatges? Són algunes de les preguntes a les quals es vol donar resposta, així com també llençar propostes per a revertir les situacions de racisme al nostre país.

La jornada començarà a les deu del matí amb el primer plenari del Fòrum i un primer bloc de tallers temàtics que tractaran temes com ara els espais de culte, l'escola i la islamofòbia, el paper dels mitjans de comunicació i l'antisemitisme i les propostes per combatre'l. Després de l'hora de dinar, els assistents es tornaran a reunir per participar a un segon bloc de tallers temàtics que tractaran les lleis "antiterroristes" i els drets civils, la islamofòbia relacionada amb el gènere i la migració i també es parlarà de la romafòbia, l'odi al poble gitano. Un segon plenari a mode de conclusió tancarà la jornada.

Els tallers comptaran amb les intervencions de diferents activistes involucrades amb la lluita contra el racisme. Així, hi haurà Fátima Aatar, Marc Almodóvar, Laila Benaliti, Rosa Cañadell, Andrés García Berrio o Brigitte Vasallo entre altres. Entitats com 'Stom mare mortum' o 'Sos Racisme' també han donat suport a la jornada.

Avui manifestació #ProuRacisme!

Prèvia a la jornada de demà, Unitat contra el Racisme ha organitzat una manifestació amb la consigna '#ProuRacisme! i #RefugeesWelcome'. La manifestació sortirà a les cinc de la tarda de l'Estació de França de Barcelona i seguirà "una ruta antiracista fins al mar". En aques sentit, no és la única marxa que es farà per les persones refugiades. El proper dissabte 27 de febrer diversos col·lectiu que treballen per ajudar als refugiats han organitzat una altra mobilització per exigir vies segures d'entrada a la Unió Europea per a aquest col·lectiu. La concentració, que es farà davant la seu de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, començarà a les 12 de migdia i es farà paral·lelament a 70 ciutats europees més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article