Els transsexuals adults podran canviar el nom de la targeta sanitària sense modificar DNI

Aquesta mesura ja era contemplada per als menors des de novembre de 2015


La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que "aviat" permetrà als adults transsexuals que ho sol·licitin canviar el seu nom a la targeta sanitària i ficar-hi aquell pel qual se senten identificats sense haver de presentar l'aval de canvi del registre civil o del DNI. La informació l'ha donada Europa Press segons fonts de la Conselleria.

Actualment els adults transsexuals poden sol·licitar el canvi de nom de la targeta sanitària un cop ja s'ha fet efectiu el canvi al registre civil i al DNI. La conselleria ha dit a Europa Press que han detectat que "els requisits i tràmits per tenir el canvi al DNI són llarguíssims" i han decidit obviar aquest tràmit i equiparar-lo als dels menors transsexuals, que ja poden fer el canvi de nom a la targeta sanitària prèviament a fer el canvi de nom al DNI. La Generalitat ha pres aquesta decisió perquè és qui expedeix la targeta sanitària, cosa que no passa amb el DNI que depèn del govern espanyol. De moment, 18 menors ja han gaudit d'aquesta mesura que ara s'aplicarà als adults.

Des de la Conselleria d'Afers Social asseguren ara que, en coordinació amb la Conselleria de Salut, "estan ultimant" el reglament i el protocol que permetrà aquest canvi en majors d'edat, tot i que encara no han donat una data segura. De moment han avançat que aquest canvi de nom a les targetes sanitàries el podran fer les persones que no hagin realitzat un tractament hormonal o que no s'hagin sotmès a una operació quirúrgica, accions que sí que requereix el Ministeri de Justícia espanyol.

Les gestions de 'Rectificació registral del sexe' que coordina el govern de Madrid demana un informe que acredita que el sol·licitant està rebent un tractament mèdic per un període mínim de dos anys que contribueixi al canvi de sexe de la persona. A més, el ministeri espanyol també reclama un informe mèdic o psicològic clínic que corrobori que la persona sent una dissonància entre la identitat inscrita i la identitat sentida.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article