La salut mental i la seva xarxa d'atenció, a debat a Barcelona

Demà divendres el Col·legi de metges acull la 8a edició de la jornada ‘La Xarxa de Salut Mental a debat: mites i realitats’


L’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental i la Fundació Congrés Català de Salut Mental organitzen demà divendres, 26 de febrer, la 8a edició de la jornada ‘La Xarxa de Salut Mental a debat: mites i realitats’. Les xerrades començaran a les 9 del matí i s'allargaran fins a migdia a la Sala d’actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

L'objectiu de la és fer una reflexió i aprofundir entorn a com està responent la xarxa a les necessitats actuals d’atenció a la salut mental de la població. És la xarxa una construcció prou sòlida i vital i està preparada per assumir aquests reptes? Què hi ha de mite i què de realitat en l’atenció que ofereix? Quines responsabilitats tenim els professionals i els equips en la gestió dels recursos existents? Són algunes de les preguntes a les quals vol donar resposta la jornada.

La conferència principal porta per títol 'L’ètica aplicada com a instrument de resistència en l’àmbit de la salut mental' i anirà a càrrec de Joan Canimas, doctor en filosofia i màster en bioètica i dret, que reflexionarà entorn als canvis socials i els mites que genera i que configuren l’expectativa de la societat en relació als professionals de la xarxa de salut mental.

Prop del migdia, hi haurà la taula rodona amb professionals que tracten qüestions de salut mental i que parlaran de la seva responsabilitat a l'hora de teixir xarxa i fer equip. A la taula hi participaran Núria Carrera, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Cuxart, directora de programes del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i Marius Morlans, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, entre altres.

Per assistir a la jornada cal formalitzar la inscripció en aquest formulari i abonar 15 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article