m4Social, tecnologia mòbil al servei del tercer sector

La Taula d’Entitats del Tercer Sector impulsa un projecte que vol aprofitar el potencial d'aquest dispositiu per donar resposta a les necessitats socials dels ciutadans


El programa 'm4Social' és una iniciativa sense ànim de lucre que pretén desenvolupar aplicacions mòbil que responguin a les necessitats socials. La plataforma, presentada ahir, serà un espai de confluència entre entitats, desenvolupadors d'aplicacions i finançadors tant de l'àmbit local com internacional, per impulsar solucions tecnològiques que puguin ser útils per a persones en situació de vulnerabilitat.

En el seu desenvolupament, 'm4Social' llançarà reptes concrets, tots extrets de les necessitats més urgents que destaquin els propis usuaris i entitats socials. No obstant, el dret a l'habitatge, la inserció laboral i l'abandonament escolar prematur seran les tres àrees d'actuació prioritàries per aquest any.

El projecte, entre altres actuacions, preveu digitalitzar aquelles entitats que encara no s'hagin incorporat al món de les noves tecnologies i fins i tot formar en habilitats digitals els professionals que treballen amb persones en risc d'exclusió social. Així, l' 'm4Social' incidirà en molts aspectes que ara per ara no estan coberts.

L'acord, signat ahir amb l'Ajuntament de Barcelona, té una durada de tres anys i un pressupost inicial de 522,950€. Aquest finançament prové de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Obra Social de "La Caixa" i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social. També comptaran amb el suport material de la Fundació Mobile World Capital.
Mitjançant l' 'm4Social', s'aspira també a incrementar la presència de start-ups amb finalitats socials en les properes edicions del Mobile World Congress que se celebrin a Barcelona.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article