Ensenyament canvia els criteris de preinscripció escolar per al curs vinent

Se suprimeixen els 40 punts que sumaven automàticament els alumnes que tenien germans en escoles adscrites a l'institut on sol·licitaven la plaça


El Departament d'Ensenyament ha canviat els criteris de preinscripció escolar per al curs 2016-2017. S'elimina la possibilitat de sumar 40 punts per aquells alumnes que tinguin germans petits en escoles adscrites a l'institut on desitgin estudiar. La mesura ha estat aplaudida per les famílies amb un únic fill que reclamaven aquest canvi des de feia anys.

En aquest sentit, Jordi Miró, director general d'Atenció a les Famílies i a la Comunitat Educativa, ha justificat el canvi de criteri:"Fins ara es produïa l'efecte no volgut que un nen que no es bellugava de l'escola de Primària pogués donar punts al nen que anava a l'institut, situació que perjudicava aquelles famílies que només tenen un fill".

Els alumnes afectats eren principalment els de barris com Poblenou (Barcelona) on, per la manca de places escolars públiques a secundària, els fills únics es quedaven fora del centre que havien triat. La normativa vigent fins ara es continuarà aplicant en els casos en què hi hagi una sola escola adscrita a un sol institut.

La preinscripció escolar per al curs vinent començarà el proper 30 de març i durarà fins al 7 d'abril per als estudis de segon cicle d'educació infantil, primària, ESO i centres integrats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article