Obertes les inscripcions del 34è curs de drets humans

L'organitza l'Institut de Drets Humans de Catalunya i el focus d’enguany serà la lluita activa per la igualtat entre homes i dones


L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) ha obert les inscripcions online per a participar a la 34a edició del curs de Drets Humans que impulsen cada any. Se centrarà especialment en la igualtat de drets entre homes i dones i està adreçat a professionals del sector, estudiants i a la ciutadania compromesa amb la defensa dels drets de les persones.

El curs consta de 12 sessions i enguany se celebra sota el títol “Una lluita activa per la igualtat de drets entre homes i dones”. Aquesta és una de les principals preocupacions que va traslladar el Comitè de les Nacions Unides per l’Eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones el passat juliol de 2015.

Durant les sessions s’analitzaran, de la mà de professionals i experts, els drets de les dones que són vulnerats i les causes que ho provoquen, així com els mecanismes per a la seva protecció. El curs analitzarà també la participació de la dona en la vida econòmica i social i examinarà les qüestions relacionades amb la salut sexual i reproductiva, l’educació i l'aparició de la dona als mitjans de comunicació. En línies generals, es preveu doncs posar en valor la importància de la mobilització social per a aconseguir canvis estructurals en situacions que provoquen desigualtats i discriminació.

A banda, també s’ofereixen cinc tallers voluntaris amb el suport d’institucions especialitzades en drets humans: l’Institut Català de les Dones, SOS Racisme, el Síndic de Greuges de Catalunya, l’Oficina per la No discriminació i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Els participants tindran la possibilitat de fer pràctiques al Síndic de Greuges de Catalunya i tres visites a la seu del Consell d’Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

El curs és presencial i hi poden participar fins a 80 persones. Es durà a terme entre l’11 i el 28 d’abril del 2016 a l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el preu general és de 260€. Hi ha una taxa reduïda de 190€ per a socis de l’IDHC amb més de sis mesos d’antiguitat, persones aturades, jubilades, membres de família numerosa, monoparental, monomarental i estudiants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article