'Una escola per a tothom', una crida a la igualtat d'oportunitats

Gairebé 800 alumnes d'escoles ordinàries i d'educació especial s'han reunit en una jornada lúdico esportiva a favor de l'educació inclusiva a Barcelona


Jocviu, amb el suport de la Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat), ha organitzat aquesta setmana la jornada 'Una escola per a tothom' que ha reunit 796 alumnes d'entre 10 i 16 anys amb discapacitat intel·lectual i sense per jugar conjuntament i defensar així l'educació inclusiva. 

Enguany aquesta iniciativa arriba a la seva 19a edició. L'objectiu és aprendre a conviure amb la diversitat i trencar tòpics per fomentar l'educació inclusiva.  Es pretén, doncs, que tots els alumnes, sigui quina sigui la seva dificultat, procedència o nivell cultural tinguin les mateixes oportunitats educatives. En aquest sentit, la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha assegurat que “només tindrem una escola per a tothom quan tot l’alumnat, sigui quina sigui la seva condició, tingui els suports que necessita per participar de manera activa en l’aula”. 

La jornada, que s'ha organitzat en tres dies i ha tingut lloc a Can Dragó (Nou Barris) en les dues primeres jornades, ha reunit aquest matí 300 alumnes de 6è i 1r d'ESO a la Platja de la Barceloneta. Han participat en activitats i jocs de cooperació, com ara guiar un company amb els ulls tancats i jugar a la xarranca a la sorra per parelles, que han contribuït a establir confiança amb els altres companys i fomentar el treball en equip. 



En total, s'han aplegat 796 alumnes de 12 escoles diferents, vuit d'ordinàries (Arrels, FEDAC Sant Andreu, Font d’en Fargas, Vedruna Immaculada, Jesús-Maria Sant Andreu, Pompeu Fabra, Sagrat Cor i Turó Blau) i quatre d'educació especial (Fàsia, Sants Innocents, Sant Joan de la Creu i Taiga). 

Dincat aprofita tanmateix per fer una crida a l'Administració i espera que el futur decret d'escola inclusiva del Departament d'Ensenyament representi un veritable avenç cap a una escola per a tothom i que es reconeguin, d'aquesta manera, les escoles d'educació especial i la seva funció com a proveïdors de recursos i serveis. Actualment, a Catalunya hi ha un total de 105 escoles d'educació especial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article