Arrels busca 50 voluntaris per al seu programa d’Acollida

L’entitat demana que es comprometin un cop per setmana durant un any per oferir una millor atenció a les persones sense llar de la ciutat de Barcelona


La Fundació Arrels, que es dedica a cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar de Barcelona i acompanyar-les en el seu itinerari personal, ha fet una crida per aconseguir 50 voluntaris que vulguin col·laborar amb el programa d’Acollida d’Arrels, un o dos cops a la setmana.
 

Aquest programa atén persones que viuen al carrer o que dormen a llocs inestables com ara pensions o habitacions de relloguer i està format per un equip d’educadors i dos equips de voluntaris. Actualment, prop de 3.000 persones no tenen llar a la ciutat de Barcelona i 870 d’aquestes dormen a ras.

L’organització compta, en aquests moments, amb 169 persones que formen l’equip de voluntariat del programa d’Acollida. D’aquestes, 137 gestionen els serveis d’atenció bàsica (les dutxes, el rober, la farmaciola, la bugaderia, la consigna i el servei de correspondència) i 32 surten a fer tasca de carrer. No obstant, la organització necessita fins a 50 voluntaris més per atendre millor les persones que arriben al centre i poder visitar un major nombre de persones sense sostre.

La fundació proposa que els voluntaris col·laborin un o dos cops per setmana, en torns de matí o tarda i demanen un compromís d’un any. L’horari és de dilluns a divendres de 9:45h a 13:15h i de 15:45h a 20h, i els dissabtes de 15:45h a 20h. Des d’Arrels s’organitza una formació prèvia i obligatòria a totes aquelles persones que vulguin incorporar-se com a voluntàries per a garantir el bon funcionament del centre.

Per apuntar-se al voluntariat només cal escriure un correu electrònic a [email protected] adreçant-se a Paola Contreras, que és la responsable de l’equip de Voluntariat d’Arrels.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article