7 de cada 10 inspeccions de treball sobre igualtat són per assetjament sexual

La consellera Dolors Bassa ha confirmat que durant el 2015 s'han fet 620 actuacions en aquest sentit i s'han imposat 4 sancions i 267 requeriments


La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha detallat, a partir d'una pregunta parlamentària, les intervencions de la Inspecció de Treball (ITC) de la Generalitat en matèria d'igualtat entre homes i dones.
 

Bassa ha confirmat que l'ITC ha fet, al llarg del 2015, 901 actuacions en matèria d'igualtat en el treball, de les quals 620 han estat per l'assetjament sexual. Les inspeccions per aquest motiu, doncs, han representat gairebé 7 de cada 10 denúncies, un 68'8% del total. 4 d'aquestes actuacions han  han acabat amb sanció mentre que 267 n'han motivat un requeriment perquè l'empresa que adopti mesures per complir la normativa.

La consellera ha explicat que les infraccions que les empreses han fet en relació a la Llei d'Igualtat representen el segon volum més alt de inspeccions de l'ITC. Segons Bassa durant el 2015 es van fer 112 actuacions en aquest sentit, de les quals 9 van acabar amb una proposta de sanció i 50 foren requeriments.

Sobre les inspeccions per la conciliació de la vida familiar i laboral, l'Inspecció de Treball va fer 80 actuacions que van acabar amb 5 requeriments. La discriminació laboral va motivar 58 intervencions de l'ICS, dels quals 4 van acabar amb proposta de sanció i 10 en requeriments. Finalment, l'ITC va fer 24 intervencions per assetjament discriminatori per raó de sexe, motiu pel qual 1 va derivar amb una sanció i 5 amb requeriments.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article