Colau, sobre la prostitució: 'La sanció criminalitza el col·lectiu'

L'alcaldessa de Barcelona afirma que no hi ha cap 'pla Colau' per regular la prostitució i explica que l'Ajuntament només ha creat una taula de prevenció i lluita contra el tràfic de dones


Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha participat aquest matí en un col·loqui al Matí de Catalunya Ràdio amb les alcaldesses de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Cugat del Vallès arran de la polèmica sobre la regulació de la prostitució "voluntària" a la capital. En el debat, Colau ha deixat clar que l'Ajuntament no té competències per regular la prostitució i que l'únic que ha dut a terme ha estat la creació d'una taula de prevenció i lluita contra el tràfic de dones.

El consistori de Barcelona va aprovar, el passat desembre, la posada en marxa d'un marc normatiu per a la prostitució voluntària que elimini les multes a les dones i sancioni els clients. Aquesta proposta, encara en fase d'estudi i de debat, la va impulsar Ciutadans i s'hi van sumar Barcelona en Comú, la CUP i Esquerra Republicana.

Arran d'aquesta proposició s'ha generat una polèmica entre partits polítics i entitats. La tensió no rau en la regulació d'aquesta pràctica, perquè això és competència de l'Estat, sinó en els canvis que el consistori de la ciutat pot introduir, com ara la legalització de meublés on les prostitutes exerceixin de manera voluntària i amb les degudes condicions higièniques i de seguretat.

L'Ajuntament, en aquest sentit, afirma que no es pot seguir amb les polítiques actuals: "si el què fem és sancionar i perseguir, finalment s'acaba per estigmatitzar i complicar-li la vida a aquest col·lectiu". Ada Colau apunta que s'ha de combatre aquesta problemàtica "sense tenir, pràcticament, eines".

Per contra, les alcaldesses que han signat el manifest de protesta, asseguren que "qualsevol decisió que es pren des de l'Ajuntament de Barcelona té un impacte clar en l'Àrea Metropolitana" i per això demanen que es puguin sumar a la taula de debat per no traslladar el problema a les ciutats veïnes. És a dir, per no assentar un precedent.

Una taula de prevenció i lluita contra el tràfic de dones, l'única mesura en marxa

L’alcaldessa de Barcelona ha confirmat en el marc del col·loqui que no hi cap ‘pla Colau’ per regular la prostitució. "L’única mesura que ja s’està implementant amb el govern de Colau és una taula, que fa tres mesos que funciona, de lluita contra el tràfic i de prevenció on ens estem coordinant amb la Policia Nacional, amb els Mossos d’Esquadra, amb la Guàrdia Urbana, amb la Fiscalia, amb la judicatura i amb les entitats socials”, ha assegurat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article