El SOC dissenya un nou programa d'orientació professional

Hi destinarà 11,2 milions d'euros i permetrà reforçar la plantilla amb 110 persones que es distribuiran a les 70 oficines del territori català


El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) comptarà amb un nou programa d'orientació professional, que contempla la incorporació de 110 persones. El Departament de Treball, Afers Socials i Família, que encapçala Dolors Bassa, no prorrogarà el programa iniciat el 2013, sinó que n'ha dissenyat un de nou que entrarà en vigor el proper 1 de maig i s'allargarà fins el 30 d'abril del 2019. 

Segons ha explicat la consellaria en un comunicat, el govern destinarà una partida d'11.245.093 euros, que finançarà a través del Fons Social Europeu. El nou Programa d'Orientació Professional Personalitzada permetrà reforçar el servei amb 110 tècnics de gestió, 84 dels quals exerciran d'orientadors a les 70 oficines de treball de Catalunya i 14, a Aula Activa. La resta exerciran de tècnics de suport transversal d'orientació (8) i de l'àrea de serveis a l'empresa (4).  

Aquests professionals s'encarregaran d'identificar adequadament les competències i potencialitats de les persones demandants d’ocupació i dissenyar els itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat i incrementar les possibilitats de trobar una feina. Els orientadors faran un seguiment específic de com evolucionen els itineraris recomanats per avaluar-ne l’eficàcia i adaptar-los en funció de les necessitats. 

La creació d’aquest nou Programa es fa d’acord amb la Llei SOC (13/2015) que, entre d’altres coses, estableix que les persones demandants d’ocupació han de disposar d’un servei integral en la xarxa ocupacional, mitjançant les oficines de treball, que els garanteixi un guiatge personalitzat i un assessorament tècnic de qualitat.  

A Catalunya hi havia hagut fins a 350 orientadors, arran de la seva incorporació a les oficines d'ocupació gràcies a una política del govern de Zapatero el 2008. L'Estat va suprimir el programa el 2012, però la Generalitat l'ha mantingut, només amb un terç dels tècnics, segons dades recollides el diari El País

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article