El TC tomba el decret que impedia els talls de subministrament per impagament

La normativa, en el marc del codi de consum de Catalunya, volia evitar deixar sense llum, gas i aigua a famílies vulnerables


El Tribunal Constitucional ha anul·lat el decret de pobresa energètica de la Generalitat que garantia a les famílies vulnerables el dret als subministrament bàsics.

El decret, inclòs en el codi de Consum de Catalunya, impedia a les empreses de llum, aigua i gas tallar el servei a les persones que no poguessin pagar les factures.

D'acord amb el tribunal, el govern català no té competències per decidir sobre aquesta matèria i, per tant, envaeix les de l'Estat, que per llei ha optat per "la protecció del consumidor vulnerable mitjançant un sistema de bonificació a través del finançament de part del preu i no mitjançant l'establiment de prohibicions de desconnexió del subministrament", ha informat l'ACN. 

La sentència estima part del recurs interposat per Madrid contra el Decret-llei, que modificava la normativa 22/2010 del codi de consum de Catalunya, però no modifica la ILP d'habitatge (24/2015), que garanteix l'accés als subministraments bàsics a Catalunya. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article