Campanya del CAC per protegir els menors d'edat a Internet

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya incorpora al seu web un seguit de recursos per a sensibilitzar les famílies i els adolescents sobre els contigus perjudicials


El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha obert un nou apartat al seu web sobre Internet. L'objectiu és impulsar la protecció dels menors d'edat a la xarxa, a través de  recomanacions a les famílies, vídeos curts amb consells per als infants i adolescents i un apartat de queixes.

La nova secció inclou una guia per a les famílies que pot consultar-se aquí i també ofereix informació sobre els filtres de control parental per a Internet, que poden instal·lar-se a l'ordinador.

Tanmateix, s'adreça als menors d'edat amb vídeos que tracten els trastorns alimentaris, els continguts lesius a Internet, el Sexting, les tecnoaddiccions i el ciberassatjament.  Els vídeos, protagonitzats per actrius adolescents, utilitzen el mateix llenguatge i registre que el públic al qual van destinats, i es difondran mitjançant les xarxes socials.

Des del CAC han volgut moure fitxa davant les últimes dades del Centre d'Estudi d'Opinió (CEO) que posen de manifest que un 84,6% de les famílies creuen que els nous serveis en línia exposen els seus fills a continguts perjudicials. A més, l'estudi revela que només un de cada quatre infants consumeix audiovisuals amb la supervisió d'una persona adulta. 

“La protecció dels menors és una de les missions principals del CAC i per tant considerem que cal actuar davant l’exposició de continguts perjudicials en l’àmbit d'Internet”, ha assegurat el president del CAC, Roger Loppacher.

TV3 i Catalunya Ràdio emetran també anuncis que informen sobre les noves actuacions de l’ens regulador, que recentment ha ampliat esforços en la monitorització de continguts perjudicials a Internet i ha publicat dos informes: un sobre pornografia infantil i un altre sobre l’anorèxia i la bulímia

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article