Es presenta la 4a edició de la campanya 'La fam no fa vacances'

Organitzada pel Banc dels Aliments de Catalunya vol assegurar que les families que ho necessitin puguin diposar de menjar durant la temporada estival


A Catalunya més del 20% de la població viu en situació de risc de pobresa. Fa tres anys el Banc dels Aliments de Catalunya va decidir engegar 'La fam no fa vacances', un projecte de recollida d'aliments bàsics per garantir que durant els mesos d'estiu no falti el menjar a les famílies més vulnerables. Aquest any la campanya acaba de presentar la seva quarta edició.

'La fam no fa vacances' té un doble objectiu: recollir aliments bàsics i donar visibilitat a les entitats d'ajuda social i acostar la seva tasca a la ciutadania. L'any passat, l'entitat va multiplicat per vuit les donacions rebudes i va aconseguir que 235.000 famílies se'n beneficiessin. Tot i això, els 24 milions de quilos d'aliments recollits, només van servir per cobrir un 25% de les necessitats reals del banc d'aliments, per la qual cosa l'entitat i les organitzacions que hi col·laboren es marquen el repte d'incrementar la solidaritat per arribar a més gent.

Més de 700 entitats donaran suport a la iniciativa i seran l'enllaç entre els donants i els receptors. Des d'avui i fins al juny tothom que ho vulgui pot acostar-se a un dels punts de recollida d'aliments habilitats per les entitats i portar-hi productes de primera necessitat. Els més recomanats són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves de peix. Paral·lelament, les entitats del país aniran organitzant grans actes de recaptació i sensibilització per ampliar la difusió de la campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article