Diverses ciutats de Catalunya faran recomptes de persones sense llar

Lleida se suma a la iniciativa i sortirà al carrer demà per fer un anàlisi en detall del fenomen del sensellarisme a la capital del Segrià


Des de demà i al llarg dels mesos d'abril i maig diverses ciutats catalanes faran un recompte de les persones sense sostre. De moment, aquesta iniciativa per analitzar en detall el fenomen del sensellarisme s'ha estès a Lleida, Barcelona, Badalona i Girona.

L’Ajuntament de Lleida, Arrels Fundació i la Càtedra d'innovació de la Udl, organitzen demà el primer recompte de persones sense llar a la capital del Segrià. L’objectiu és tenir una radiografia actualitzada del fenomen del sensellarisme per planificar polítiques públiques i posar fi a aquesta situació. Per fer-ho, demanen la col·laboració de voluntaris majors d'edat amb o sense experiència en la intervenció social.

Tot voluntari haurà de disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet i es pot fer la inscipció online. L’acció s’emmarca dins el projecte europeu “The European End Street Homelessness”, que pretén mostrar la realitat de les persones sense llar a les ciutats Europees i posar fi a aquesta situació.

Barcelona, segon escenari de recompte de persones sense llar

L'Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb les entitats socials de la XAPSLL, han organitzat també un nou recompte de persones sense llar pel proper 18 de maig a la nit i es necessiten fins a 900 voluntaris majors de 18 anys.

L’últim recompte organitzat per la XAPSLL va ser el 2011, fa cinc anys, i es van detectar 838 persones dormint al ras i 695, en assentaments. No obstant, les últimes dades de persones sense llar són del maig de l’any passat, quan la Fundació Arrels va fer un recompte pel seu compte i va trobar-ne 892.

Enguany, es vol dur a terme una nova revisió que pretén aconseguir dades concretes i per això es farà una prospecció extensa al llarg de tota la ciutat. Durant la mateixa nit, es comptabilitzaran les que pernocten en carrers, places, parcs i caixers, i les persones que passen la nit als equipaments municipals i d’entitats. Com a novetat, a banda de plasmar les dades als mapes també s’introduiran en una aplicació mòbil. Podeu inscriure-us com a voluntaris omplint el següent formulari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article