10 propostes solidàries per Sant Jordi

Diversos municipis d'arreu del territori aprofiten la Diada per vendre roses amb l'objectiu de recaptar fons per diferents projectes


El proper 23 d'abril se celebra la diada de Sant Jordi i, com cada any, són moltes les entitats que venen roses, llibres o altres productes per aconseguir recaptar fons pels seus projectes. A continuació, recollim 10 propostes solidàries.

1. Més que una rosa, a la Casa Batlló

La Fundació Arrels organitza diferents activitats a Barcelona en el marc de la Diada. Divendres 22 d'abril i el mateix dia de Sant Jordi, l'entitat repartirà pel centre de la ciutat 10.000 roses de cartró fetes a mà i aprofitarà la ocasió per difondre el missatge de la campanya #ningúdormintalcarrer.

Per altra banda, La Casa Batlló també col·laborarà amb la fundació. Segons s'explica en un vídeo que s'ha difós per la xarxa, es guarnirà la façana de roses gegants i durant tot el dia es vendran roses naturals en un estand just davant de l'edifici. Allà, s'explicarà la tasca d'Arrels i tots els beneficis s'invertiran en la mateixa campanya. A més, hi haurà una segona parada a la Rambla del Raval on es podran adquirir roses de cartró, punts de llibre i productes elaborats al taller d'Arrels La Troballa. I per tancar la diada, a les 20:30 el grup de Gospel del Clot farà un concert al teatre de l'Escola del Clot (c/València, 680, Barcelona).

El dibuixant Miquel Fuster, que ha viscut durant 15 anys al carrer, ha publicat el seu quart llibre 15 años en la calle. Obra completa i signarà exemplars en diferents llocs de Barcelona (Casa Batlló, de 10h a 12h; Continuarà Còmics, de 13h a 14h; i Norma Còmics, de 19h a 20h).

2. Rosa Contra l'Oblit, d'Amics de la Gent Gran

Per Sant Jordi, Amics de la Gent Gran fa una crida a la mobilització social de Catalunya contra la soledat de la gent gran. L'associació posa a la venda la Rosa Contra l'Oblit, en format de fermall i de diferents colors, a 30 establiments Abacus, la Casa del Llibre, Natura, Esportius de la Fundació Claror i a la seu central de l'entitat. El mateix dia de la diada també es podran trobar a les parades dels Amics de la Gent Gran. Les roses estan elaborades a mà pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel i és un producte 100% solidari.

3. Una rosa per una causa, de la Fundació IReS

Un any més la Fundació IReS, en col·laboració amb altres empreses i entitats catalanes, organitza la campanya 'Una rosa per una causa'.  Aquest any sota el lema #SalvemElDrac, s'oferiran contes que aniran acompanyats d'una rosa. El conte es basa en una reinterpretació de la llegenda de Sant Jordi que convidarà a reflexionar sobre els motius que poden portar a qualsevol persona a ser exclosa socialment.

A la parada de la Fundació IReS, que s'instal·larà a davant de l'Hotel Majestic (Pg de Gràcia, 68, Barcelona), hi haurà el propi drac que firmarà les llegendes i passarà una estona divertida amb els infants. Regalant aquestes roses donaràs suport al Projecte Fils, Infants Invisibles, per ajudar als infants i a les famílies que pateixen situacions de violència.

4. Roses solidàries al pati de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona també obre les portes del seu pati per poder adquirir roses solidàries entre les 10 del matí i les 8 del vespre. L'import íntegre de les roses que es vendran anirà destinat a associacions sense ànim de lucre que formen part de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores: Fundació Uszheimer per a malalties neurodegeneratives, Associació de nens amb càncer (AFANOC), Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i l'Associació Catalana per al Parkinson (ACAP).

5. Roses solidàries de l'Oncolliga

Calella, Castellar del Vallès i Vilassar de Mar són les 3 poblacions que tindran una paradeta amb propostes solidàries que organitza la Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica (Oncolliga).

A Calella, al Portal de la Plaça de l'Església, s'oferiran roses solidàries. A Castellar del Vallès, s'oferiran punts de llibre i samarretes amb la rosa a la Plaça Mirador. I per últim, a Vilassar de Mar s'oferiran roses solidàries al carrer Sant Joan, 18.  

6. Una rosa, una oportunitat, de la Fundació Comtal

La Fundació Comtal també tindrà la seva parada de roses, llibres i material solidari a davant del Mercat de Santa Caterina (Av. de Francesc Cambó, 16, Barcelona). Les roses aniran muntades i preparades amb un targetó explicatiu de la campanya, i acompanyades d’un punt de llibre fet pels nens i nenes de la Fundació.

I això no és tot, el divendres 22 d’abril, la Comissió d’Infància de la fundació i altres entitats de Ciutat Vella organitzen una festa, a partir de les 17.30h a la Plaça Pou de la Figuera. Hi haurà berenar, tallers, un racó de llibres i un espectacle infantil de la Fundació La Roda com a cloenda.

7. Roses solidàries per la salut mental

La Fundació Joia celebra Sant Jordi amb tres parades a la ciutat de Barcelona on es vendran roses solidàries per la salut mental, amb les que es regalarà un punt de llibre o un llibre de segona mà. L'horari de les parades serà de 9 del matí a 2 del migdia i els diners recaptats aniran destinats a la Fundació Joia, amb l'objectiu de portar a terme la missió de l'entitat: motivar, definir i donar a conèixer les capacitats de les persones afectades per trastorns de salut mental i lluitar així contra l'estigma i la discriminació que pateixen.

8. Roses de galeta i xocolata, de la Fundació Alba

A Lleida, l'obrador El Rosal de l'Associació Alba preveu vendre aquest Sant Jordi 5.500 roses solidàries de galeta i xocolata. Per poder arribar al seu objectiu han ampliat els punts de venda de les roses comestibles en botigues de Barcelona, escoles, associacions de pares d’alumnes, restaurants i empreses.

Tanmateix, enguany s'ofereix un lot que inclou la rosa de galeta i el conte infantil que explica la història del seu producte estrella, l’arrugat, una galeta que no va sortir segons el que estava previst i que va acabar convertint-se en l’emblema de la casa. Des de l’obrador també han creat l'etiqueta #menjatlarosa perquè el dia de Sant Jordi es pugui fer difusió de les roses de galeta a través de les xarxes socials.

9. Roses de tela de la Fundació Ared

Roses de tela és el producte que ofereix enguany la Fundació Ared per Sant Jordi. Es tracta de roses vermelles, amb un detall diferent i molt sostenible, fetes amb roba i d'uns 30 centímetres d'alt. Totes estan guarnides amb una cinta catalana i una llaçada de ràfia, i amb l'adquisició d'aquestes es dóna oportunitats laboral a persones en risc d'exclusió social. Es poden fer les comandes on line fins el dia 20 d'abril al web del Mercat Social.

10. Una proposta diferent: una polsera solidària

L'Hospital Sant Joan de Déu ofereix aquest 2016, i mitjançant també el portal Mercat Social, polseres solidàries en forma de rosa i amb goma elàstica de color vermell. Amb la compra de les polseres de Sant Jordi donaràs suport als programes d'atenció a persones en risc d'exclusió social que atén l'Obra Social de Sant Joan de Déu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article