El Síndic presenta un codi de bones pràctiques per a les funeràries

El document inclou 20 recomanacions que volen ser el 'marc de referència i d'obligacions' per les empreses del sector


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i la secretària general de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya, Ana Gassió, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per garantir els drets dels usuaris dels serveis funeraris d'acord amb un Codi de bones pràctiques elaborat pel Síndic.

Es tracta d'un document que inclou vint recomanacions amb la intenció de constituir-se com el "marc de referència i d'obligacions" per les empreses del sector. La complexitat dels diversos elements que conformen el servei funerari i les circumstàncies en què aquest servei és contractat per la majoria de les persones fan necessari, segons el Síndic, "establir paràmetres de preus tancats de fàcil comprensió i que tinguin en compte la diversitat de les situacions econòmiques de les persones". Precisament el Síndic destaca la necessitat d'establir uns preus "raonables i assequibles".

En la mateixa línia, el Codi també inclou recomanacions sobre qüestions com l'ètica professional, la qualitat del servei, la no-discriminació, la confidencialitat o la informació. El codi exposa que les empreses han d'actuar sempre d'acord amb el que diuen les ordenances municipals i tenen l'obligació d'estar al corrent dels canvis normatius que afectin el sector.

Per altra banda, es pretén que aquest Codi pugui servir d'orientació per resoldre possibles conflictes entre les empreses de serveis funeraris i els seus usuaris. A partir d'ara, el Síndic de Greuges i l'Associació es reuniran un parell de cops cada any per avaluar si el Codi s'està complint.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article