Inscripcions obertes a la V Jornada d'Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya

Salt acollirà l'esdeveniment el proper 28 de maig amb el títol 'On és la promesa educativa en educació social?'


La Universitat Oberta de Catalunya organitza, el proper 28 de maig a la Factoria Cultural COMA CROS de Salt, la V Jornada d'Educació Social que porta per títol 'On és la promesa educativa en educació social?'. Les inscripcions estaran obertes fins divendres 27 de maig.

L'àmbit socioeducatiu parla d'accions educatives que algunes vegades costen de concretar. L'educació és part de l'escènica de l'àmbit social però cal conèixer i reflexionar sobre si, a la pràctica, les seves accions tenen aquest component educacional. A més, en alguns casos la deriva innovadora ha fet oblidar els orígens i la filosofia educativa, i projecta un futur ple d'incerteses sobre com preservar aquest component en l'educació social.

La cinquena edició de la Jornada d'Educació Social de la UOC parteix d'aquest anàlisi per recuperar els llegats pedagògics i reflexionar sobre la promesa educativa que ha de tenir la professió. Aquesta cinquena jornada de treball, que tindrà lloc el dissabte 28 de maig, té el proposi de "reivindicar paraules com ensenyar, transmetre, aprendre... per fer-nos-les nostres i recuperar ,així, el sentit educatiu (i, per tant, ètic i polític) de la nostra professió", expliquen al web de la jornada.

La conferència inaugural serà a càrrec de Violeta Núñez, doctorada en Ciències de l'Educació i professora titular de Pedagogia Social. El seu camp d'anàlisi han estat les polítiques i els processos de control poblacional i els seus dispositius de gestió en la proposta de models d'educació social. Núñez deixarà pas a una serie de tallers vinculats amb el tema central de la xerrada que s'allargaran fins a migdia.

La tarda estarà dedicada a l'elaboració de les conclusions dels tallers del matí i, abans de l'actuació musical de VasdeJas, clourà la jornada la conferència final de Segundo Moyano, doctor en pedagogia, educador social i director i professor del Grau en Educació Social de la UOC. A més de Núñez i Moyano, la jornada també comptarà amb la participació de Jordi Planella, catedràtic de Pedagogia Social; Eva Bretones, professora d'Educació Social a la UOC; Asun Pié, doctora en Pedagogia i educadora social i Jordi Sole, també doctor en Pedagogia, pedagog i educador social habilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article