Micromecenatge perquè persones amb un problema de salut mental tinguin #UnaVidaIndependent

La Fundació Sant Pere Claver ha llançat una campanya per recaptar 3.000 euros destinats al programa 'Habitatge amb suport'


La Fundació Sant Pere Claver ha llançat una campanya de micromecenatge per ajudar persones amb problemes de salut mental que no tenen recursos econòmics o viuen el carrer a tenir #UnaVidaIndependent.

A través de la plataforma migranodearena.org, l'entitat es proposa recaptar 3.000 euros que es destinaran íntegrament a promoure el programa 'Habitatges amb suport', una alternativa residencial comunitària per a persones amb problemes de salut mental i en risc d'exclusió social.

Actualment el programa gestiona 19 pisos i facilita una vida independent a 24 persones. Es tracta  d'habitatges que poden tenir caràcter permanent o temporal, on hi viuen entre una i tres persones, que reben suport d'un equip educatiu per promoure i afavorir la integració psicosocial.

La campanya de micromecenatge va començar a caminar el passat 22 de febrer i encara compte amb  23 dies per aconseguir l'objectiu fixat. De moment ha recaptat 260 euros. Amb un donatiu de 15 euros, es col·labora en la compra de productes de neteja personal i  manteniment del parament de la llar, com estris de cuina, tovalloles... Amb un donatiu de 65, en el manteniment bàsic de l'habitatge; amb un de 100 euros, a que l'usuari disposi d'unes ulleres graduades o pugui fer-se una revisió dental i amb un donatiu de 250, a pagar el lloguer d'una mensualitat.

La Carme va ingressar el program el juny de 2012 i explica que la seva vida abans d'entrar-hi  era un "desastre". "Per mi ha estat una ajuda de les més grans. Abans no tenia una vida digna, estava al carrer", explica en un vídeo de la Fundació.  Ada, que va ingressar-hi el mateix moment, valora molt poder tenir els seu propi espai i un contacte ràpid i fàcil amb professional, que l'ajuda quan està malament. Tanmateix assegura que la seva malaltia ja no és un problema. "Sé que cada dia està aquí i que la porto amb mi", diu. "És una motxilla carregada de pedres, però poc a poc aquestes pedres les vas traient i va pesant menys".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article