Les entitats surten al carrer contra la suspensió de lleis socials

Aquest diumenge 29 de maig organitzacions i partits es manifesten a Barcelona sota el lema 'Els drets no se suspenen'


Els darrers mesos, el Tribunal Constitucional ha suspès diverses lleis catalanes que legislaven drets com la lluita contra la pobresa energètica o el de la igualtat efectiva. Les entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals de Catalunya, juntament amb l’adhesió d’alguns partits polítics, han convocat una manifestació unitària massiva aquest diumenge, 29 de maig, amb el tema 'Els drets no se suspenen'.

Òmnium Cultural, CCOO, UGT, CONFAVC i la Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida Ciutadana, entitats impulsores de la mobilització, han fet públic un comunicat conjunt en què reivindiquen el "dret a l’habitatge, el dret a una sanitat pública per a tothom, el dret al treball digne, els drets de les persones consumidores, el dret a l’educació pública de qualitat" i per això demanen "la plena aplicació de les lleis d’emergència habitacional i energètica i la llei d’igualtat que han estat suspeses pel Tribunal Constitucional".

Els signants consideren que la crisi econòmica ha estat utilitzada políticament i, com a conseqüència, hi ha hagut "un increment alarmant de la pobresa i de les desigualtats socials". Per fer-hi front, l'aposta de les entitats és "revertir les retallades, començant per la Reforma Laboral", eliminant també la LOMCE en educació i implementant, en canvi, la Renda Garantida de Ciutadania com a principi bàsic per a tots els ciutadans.

La marxa sortirà a les 12 de migdia de la Plaça Urquinaona i avançarà fins a la delegació del govern espanyol, a Pla de Palau, al crit de "que no ens suspenguin la justícia social, que no ens suspenguin la democràcia, que no ens suspenguin les llibertats".

Foto: Twitter CCOO de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article