La Fundació Arrels mobilitza 370 voluntaris per elaborar un cens de persones sense llar a Barcelona

Aquesta vegada l'objectiu és recollir informació concreta sobre la siuació d'aquestes persones a l'Eixample i Ciutat Vella


La Fundació Arrels ha mobilitzat 370 persones voluntàries per sortir al carrer la nit d'avui i fins dimecres. Durant aquestes tres jornades els voluntaris faran un recorregut pels districtes de l'Eixample i Ciutat Vella, que són les zones on es van detectar més persones dormint al carrer en el recompte del passat 18 de maig. L'objectiu aquesta vegada és elaborar un cens de persones sense llar, en el marc d'una campanya europea.

Aquest cop es tracta d'una campanya que té com a propòsit recollir informació qualitativa sobre la situació de les persones sense sostre per tal d'elaborar polítiques i recursos per eradicar-ho. Amb aquesta mobilització volen saber si la persona té malaties i va al metge, si ha patit agressions, si es troba en situació administrativa irregular o no, o si l'han molestat pel fet de dormir al carrer.

L''European End Street Homelessness Campaign' és un moviment europeu de ciutats que treballen per acabar amb la realitat de les persones sense llar l’any 2020. Aquesta iniciativa va començar l'estiu del 2015 amb una prova pilot a Barcelona, València i Londres impulsada per l'ONG britànica Building and Social Housing Foundation. Des d'aleshores, altres ciutats s'han mostrat interessades i s'hi han sumat.

Barcelona: 941 persones vivint al carrer

El passat 18 de maig a la nit, 930 voluntaris van participar al recompte de  persones sense llar de Barcelona. Es van localitzar 941 persones dormint als carrers, parcs i jardins de la ciutat i 1.973 persones allotjades en equipaments de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que inclou 32 entitats que treballen per l'eradicació del sensellarisme.

Per districtes, es van trobar 220 persones a l'Eixample, 185 a Ciutat Vella i 144 a Sants-Montjuïc. Darrera seu, al districte de Sant Martí es van localitzar 135 persones i a Sarrià-Sant Gervasi, 58. A Gràcia i Les Corts es van trobar 46 i 45 persones dormint al carrer i als districtes d'Horta-Guinardó i Nou Barris 30 persones a cada un. El districte amb menys persones dormint al carrer és Sant Andreu, on se n'hi van localitzar 18. I d'altra banda, al conjunt dels parcs i jardins de la ciutat es van localitzar 30 persones més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article