Ensenyament convocarà oposicions per a 300 places de professors d’FP

Catalunya i les Canàries són les úniques comunitats autònomes que mantenen les plantilles congelades des de 2011


Després de cinc anys sense oposicions i amb plantilles congelades, el Departament d’Ensenyament ha anunciat una convocatòria d’oposicions per optar a places permanents a centres públics. En total, s’oferiran 300 places per a professors de formació professional (FP) i el procés de selecció està previst que es faci durant el curs 2016/2017.

Segons la Conselleria, l’objectiu de la convocatòria és "potenciar les especialitats de formació professional i minorar l’elevat percentatge de temporalitat que hi ha en aquestes especialitats".

Catalunya, juntament amb les Canàries, és la única comunitat autònoma que des del març del 2011 no ha obert una convocatòria d’oposicions. Aleshores, es van fer proves per cobrir 1.245 places noves de professors de Secundària i també de Formació Professional i s’hi van presentar 16.400 aspirants. A partir de llavors, el govern català va bloquejar la promoció de places buides com a forma de retallada. Així, les oposicions a mestre de primària, que haurien d’haver tingut lloc el 2012, tampoc es van convocar.

L’anunci d’aquestes noves places es va fer durant la reunió de la mesa sectorial entre el Departament d’Ensenyament i els sindicats del sector. En aquesta trobada, els representants sindicals van exigir al govern que s’iniciï un procés de negociació per tornar a les condicions laborals i de qualitat de l’ensenyament de l’any 2011. Reclamen, entre altres coses, tornar a l’horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 a primària.

El 23% dels docents en centres públics són interins

Els professors interins, ara per ara, representen un 23% dels treballadors educatius a Catalunya, segons asseguren els sindicats. Això significa que un de cada cinc professors té contractes eventuals, cosa que fa que hagi d'estar constantment pendent de si el trucaran per treballar i no pugui tenir una estabilitat. A això s'hi afegeix l'envelliment progressiu del col·lectiu, en què un terç dels professors de l'escola pública tenen més de 50 anys,
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article