La Generalitat crea una nova qualificació professional d'Acollida de persones migrants

Reconeixerà les competències dels professionals que duen a terme l’acollida d’aquestes persones quan arriben a Catalunya


Els departaments d’Ensenyament i el de Treball, Afers Socials i Famílies han aprovat crear una nova qualificació per als professionals que treballen en l’acollida de persones migrades. La qualificació garantirà que aquests professionals estiguin capacitats per promoure i garantir l’acompanyament de les persones migrants en el seu procés d’arribada.

Aquesta capacitació, que encara no està reconeguda al catàleg estatal i, per tant, és pionera a Catalunya, permetrà elaborar programes de formació oficial i reconèixer les competències dels professionals que treballen amb persones migrants. Els professionals que desenvolupen normalment aquesta activitat laboral podran disposar d’una certificació oficial que acrediti la seva capacitació i competència.

Quatre unitats de competència

Les persones que vulguin obtenir aquesta qualificació han de formar-se o demostrar la seva capacitació en quatre àmbits: atendre les persones migrants en les situacions derivades dels seus processos de primera acollida; executar els diferents tràmits de la gestió administrativa del procés de primera acollida; comunicar-se i interactuar de manera efectiva en el procés de primera acollida; i desenvolupar i avaluar les accions i acompanyar les persones al llarg del servei de primera acollida.

El tècnic d’acollida de persones migrades podrà desenvolupar la seva tasca en serveis de les administracions locals o autonòmiques; serveis d’acollida en entitats no lucratives, associacions i fundacions. La creació d’aquest nou perfil s’emmarca en el pla de Govern Pla de la ciutadania i de les migracions d’aquest 2016.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article