La revolució de les aules: ordinadors per 25 euros

L’empresa Raspberry ha tret al mercat un ordinador ‘low cost’ i tant petit com una targeta de crèdit


Si alguna cosa fa la tecnologia és reinventar-se constantment i adaptar-se a les necessitats de cada moment. Enguany, la comunitat Raspberry ha tret al mercat un ordinador tant petit com una caixa de llumins i tant prim com una targeta de crèdit. A més, és ‘low cost’. El Raspberry Pi 3, l’últim model, té un preu d'entre 25 i 40 euros i incorpora connexions sense fils (wifi i bluetooth), quatre ports USB i connexió a internet.

Malgrat que la primera versió de l’ordinador es va llançar al mercat el 2012, a l’estat espanyol encara no ha quallat. El Raspberry compta, ara per ara, amb 9 milions i mig d’usuaris d’arreu del món, la majoria als Estats Units. Es tracta, doncs, d’un invent que preveu ser una revolució a les escoles. El baix cost d’aquest ordinador permet informatitzar aules senceres. Segons els fundadors, cada vegada són més els centres educatius que s’interessen per l’aparell.

Ara bé, aquest ordinador no només està pensat per treballar-hi, sinó també com una eina per  experimentar. Saber programar aplicacions i sistemes pot ser útil per una societat que sap utilitzar l’ordinador però no n’entén el funcionament. La companyia assegura que, gràcies al seu preu assequible, ha notat un increment d’usuaris experts que adquireixen el producte.

Raspberry, doncs, ha aconseguit ser un referent dins el moviment Maker i de la impressió 3-D. A partir d’aquest aparell s’han creat consoles, aparells de control remot del micrones, robots o fins i tot càmeres amb GPS. A més, també es pot connectar a la televisió per convertir-la en un ordinador poder, així, navegar per internet.

L’únic inconvenient, ara per ara, és que és un producte difícil d’aconseguir en botigues convencionals. La manera més ràpida d’adquirir-lo és contactar amb la comunitat de Raspberry, que redirigeix als fabricants oficials i dóna referències de diverses botigues i preus online.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article