Sabadell obre 243 expedients sancionadors per talls de llum a famílies vulnerables

Les companyies subministradores van incomplir l'obligació de sol·licitar informes als serveis socials


L'Ajuntament de Sabadell ha detectat durant aquest darrer any 243 talls de llum a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat sense que prèviament s'hagués sol·licitat un informe als serveis socials municipals. Per aquest motiu, el consistori ha iniciat un procés per sancionar les companyies elèctriques que han desobeït la llei catalana de pobresa energètica.

 

En quaranta dels casos el servei es va tallar perquè la notificació de la companyia no va arribar als serveis socials abans que es produís el subministrament, tot i que ho exigeix la llei, i posteriorment l’Ajuntament va tramitar la restitució del servei. En els altres dos-cents, és el govern local qui es va fer càrrec dels impagaments per garantir el servei.

Segons el consistori, aquesta és una infracció administrativa de caràcter "greu" prevista a l'article 6.4 de la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Aquesta mesura s'aplica en els casos que una companyia hagi interromput el servei a un habitatge sense que s'hagi avisat prèviament als serveis socials que ofereix la localitat. Aquesta és, concretament, la part de la llei que no ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

Després de no aconseguir cap acord amb les empreses, la institució sabadellenca ha decidit tirar endavant un procés sancionador amb multes que poden oscil·lar entre els 10.000 i els 100.000 euros en funció del nombre de persones afectades pel tall de subministrament i el nombre de vegades que s'ha produït el tall, d'acord amb el que estableix el Codi de Consum.

L'Ajuntament de Sabadell, però, no ha establert un calendari d'aplicació de les sancions perquè preveu que les subministradores presentin recursos. Així, aquest procés es podria allargar uns mesos.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article