El programa Làbora dóna feina enguany a 221 persones en risc d'exclusió social

Es tracta d'una borsa de treball reservada a persones amb dificultats d'accés al mercat laboral impulsada per l'Ajuntament de Barcelona


Durant primer quadrimestre d'enguany, 221 persones en risc d'exclusió social de Barcelona han pogut accedir al mercat laboral a través del programa Làbora, el 73% de les quals tenen un contracte superior a tres mesos. Es tracta d'una borsa de candidatures limitada a persones amb dificultats d'accés al mercat de treball on les empreses troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral.

L'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Feicat (Empreses d'Inserció Laboral de Catalunya), l'ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social), empreses de Barcelona i la Creu Roja, és la institució que ha impulsat aquesta iniciativa, que ja funciona des del 2015. Enguany, l'objectiu ha estat incrementar el nombre de persones ateses i millorar l'ocupabilitat dels col·lectius en risc.

Major inversió per a una igualtat d'oportunitats

En aquest sentit, l'esforç que han fet l'Administració i el Tercer Sector ha estat superior. El pressupost destinat a aquest programa el 2015 va ser de 1.812.000€ i enguany ha estat de 3.240.000€, gairebé el doble. En aquesta segona edició, els més de 400 candidats han tingut l'oportunitat d'entrevistar-se, durant els primers quatre mesos del 2016, amb representants d'algunes de les 50 empreses que hi han participat.

Si comparem xifres, l'any 2015 un total de 8.103 persones van ser derivades al Programa Làbora per part dels serveis socials. D'aquestes, 6.865 van seguir algun tipus d'itinerari i 1.537 van assolir la inserció laboral, cosa que significa una taxa del 22%. Aquest any, a diferència, s'han registrat 1.598 noves derivacions, el 40% de les quals corresponien a majors de 44 anys i un 53,07% són dones. Pel que fa a la procedència, Nou Barris, Sant Martí i Ciutat Vella són els districtes amb major nombre d'usuaris derivats.

Així doncs, el Programa Làbora vincula l'empresa en un projecte de responsabilitat social, i alhora, potencia la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania. Qualsevol ciutadà o empresa interessat a inserir-se en el programa es pot posar en contacte amb l'equip de coordinació a través del correu electrònic [email protected] o per telèfon al 93 256 56 23.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article