Una app i unes ulleres adaptades, les innovacions en matèria de visió

Són dos nous invents que han sortit a la llum aquesta setmana per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes visuals


Una aplicació mòbil i unes ulleres adaptades. Aquestes són dues noves innovacions que han sortit a la llum aquesta setmana i que representen passos importants en matèria de visió. Les primeres van especialment adreçades a persones daltòniques i l’app va dirigida a persones amb problemes visuals diversos. 

Una app per a persones amb alteracions diverses en la visió

L’Ana Caballero, estudiant d’Enginyeria Informàtica a la UAB, ha creat una aplicació mòbil per a millorar la qualitat de vida de les persones amb alteracions visuals. Es tracta del seu Treball de Final de Grau, en què ha desenvolupat un software d’accessibilitat per a dispositius Android i està especialment dirigit a persones amb baixa visió, ceguera, daltonisme o vista cansada. 

Ella és usuària del PIUNE (Servei d’atenció a la discapacitat de la UAB) i té baixa visió. Amb aquesta aplicació ha aconseguit reunir diferents funcionalitats per augmentar la mida, incorporar filtres i detectar llums i colors. Per exemple, incorpora una lupa i diferents filtres, com ara de blanc, groc o blau, entre d’altres. Això és útil, sobretot, quan s’està llegint un text amb el fons d’un color determinat. Algunes persones ho veurien tot igual, però, en aplicar-hi el filtre de la lupa, augmenta el contrast i poden llegir-lo sense un esforç visual. 

A més, totes les funcionalitats tenen sortida tant per text com per veu, perquè si la persona no hi veu, pugui obtenir la informació per so. De cara a l’estiu, la intenció de l’Ana és seguir treballant per millorar l’aplicació, afegir-hi funcionalitats i traslladar-la a altres dispositius com ara iOS. La seva intenció és que acabi essent una aplicació gratuïta o a un preu molt baix perquè pugui arribar al màxim nombre de persones. 

Unes ulleres per a daltònics

L’empresa Oakland ha tret al mercat unes noves ulleres perquè els daltònics puguin apreciar els colors reals. Aquestes són unes ulleres que es venen a la botiga d’Enchroma a partir de 349 dòlars i amb un ampli catàleg segons el gust i les necessitats de cadascú. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article