Barcelona destinarà 10,8 milions d'euros a ajudar famílies amb fills menors de 16 anys

L'any passat 10.000 infants van rebre aquest suport de 100 euros mensuals per a despeses en alimentació, material escolar, higiene i roba


L'Ajuntament de Barcelonava anunciar ahir l'aprovació d'una dotació inicial de 10,8 milions d'euros per al Fons Extraordinari d'Ajudes Puntuals d'Urgència Social, que es destinaran a les famílies amb fills de fins a 16 anys al seu càrrec.

El govern municipal reedita així per segon any consecutiu la Renda 0-16, consistent en una subvenció de 100 euros mensuals, que les famílies perceben a través de la Targeta Barcelona Solidària. Enguany s'hi destinen, però, 1,6 milions d'euros més que el 2015.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que el dispositiu estarà llest a finals de juny i els diners es podran utilitzar per a alimentació, material escolar, higiene i roba. La subvenció és complementària a d’altres ajuts  com les beques menjador o la renda mínima d’inserció, i és per a cadascun dels menors que reuneixin els requisits.

Tot i que el Conssitori no ha volgut donar «xifres tancades» sobre el nombre d'infants que se'n podrien beneficiar, Laia Ortiz ha assegurat que segur que s'arribaria als 10,000 nens als quals es va arribar el 2015.

Ortiz ha explicat que, per tal que ningú no es quedi fora de l'ajut, l'Ajuntament enviarà, a través dels serveis socials, una carta a 12,000 llars de la ciutat perquè omplin el formulari. A més, ha declarat que el consistori executarà un dispositiu addicional durant juliol on es pugui lliurar la petició i que contribueixi "a no saturar els serveis socials". Les famílies que no rebin la carta i compleixin amb els requisits podran fer el tràmit entre l' 27 de juny i el 27 de juliol.

Per rebre la subvenció es tindran en compte criteris com la renda familiar, la valoració social, que les persones que rebin la dotació tinguin en custòdia als nens, i que aquests tinguin entre zero i 16 anys.

Segons el Baròmetre de la infància i les famílies a Barcelona,  elaborat l’any 2014 a la ciutat  hi havia un 21,2% de les llars amb menors a càrrec, el 12,6% de les quals eren monoparentals.

L’informe revelava que el 27,9% de les llars amb menors arriben amb dificultat a final de mes, un 49% en el cas de les llars monoparentals, i que el 39,4% de les llars amb menors no poden fer front a una despesa imprevista (650€), el 66% en el cas de les llars monoparentals

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article