Tres estudiants creen una app perquè persones cegues puguin reviure els seus records

És una proposta de la mare d'un nen invident que han aconseguit materialitzar-la alumnes d'informàtica de l'Institut Bosc de la Coma, a Olot


'NFC Moments' és el nom de la nova aplicació per a dispositius mòbil adreçada a persones cegues. Aquesta permet guardar moments viscuts en format àudio, enlloc de fotografies o vídeos, per així poder-los recuperar i gaudir-los sense necessitat d'una altra persona que t'ho expliqui. 

L'idea de fons va ser una proposta de l'Antònia Graboleda, la mare d'un nen invident, i l'han aconseguit materialitzar tres alumnes d'informàtica de l'Institut Bosc de la Coma, d'Olot. 

L'app funciona gràcies a la tecnologia NFC, que té forma de xip i ara per ara està mol implantada als sistemes de pagament amb targeta de crèdit i amb mòbil. Així doncs, es podrà recuperar tots els moments viscuts que es vulguin recordar acostant al dispositiu mòbil una petita etiqueta NFC. Aquesta és l'encarregada de connectar-se amb el servidor d'internet on s'ha guardat el so i fer que es reprodueixi.

Ara bé, aquest no és la única funcionalitat de l'aplicació, sinó que també ofereix la possibilitat de guardar un petit text que el mateix mòbil reprodueix quan s'acosta gràcies al sintentitzador de veu. En definitiva, es tracta d'un instrument molt útil per a aquest col·lectiu i per això Graboleda s'ha posat en contacte amb la ONCE per tal d'estudiar la manera de generalitzar l'aplicació. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article