Acció contra la Fam busca restaurants per col·laborar amb una campanya contra la desnutrició infantil

Durant dos mesos una petita part del preu dels seus plats anirà destinat a aquesta iniciativa


L'organització Acció contra la Fam organitza per setè any consecutiu la campanya 'Restaurants contra la Fam'. Es tracta d'una iniciativa en què restaurants i bars de tot el país contribueixen a la lluita contra la desnutrició infantil destinant, durant dos mesos, una petita part del preu de determinats plats de la seva carta a la campanya. L'entitat ha començat a fer una crida a locals de restauració perquè de sumin a la la proposta.

“Una de cada 9 persones en el món no té accés a una alimentació adequada. La pobresa extrema, els conflictes armats, la inestabilitat política, els desastres naturals... suposen una amenaça per a la seguretat alimentària de la població. Mentre que les crisis humanitàries augmenten, els fons públics destinats a ajuda internacional es redueixen. En aqueix context, el suport del sector privat i dels particulars és clau”, ha explicat la delegada a Catalunya d'Acció contra la Fam, Natàlia Anguera.

En l'edició anterior van col·laborar 861 locals, 143 dels quals eren de Catalunya, i la donació va superar els 160.000 euros de recaptació. Enguany, la campanya compta novament amb el suport del xef català Joan Roca i s'hi han sumat Quique Dacosta (Comunitat Valenciana), Koldo Rodero (Navarra) i Paco Morales (Andalusia). En aquest sentit, Anguera ha afegit "El sector hostaler i restaurador del nostre país és conscient de la situació i ens demostra any rere any que és solidari".

Per a poder participar en la campanya Restaurants contra la Fam, els restaurants interessats poden omplir una inscripció online a la web de l'organització. D'aquesta manera, Acció contra la Fam facilita a l'establiment una sèrie de materials promocionals a cost zero perquè pugui identificar-se com a 'restaurant contra la fam' i indicar a la carta quins són els 'plats que més alimenten'. És a dir, aquells pels quals destinarà entre 0,50 i 2 euros a la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil.

Al setembre, un cop iniciada la campanya, els clients tindran tres formes de contribuir: sol·licitant els plats o menús "que més alimenten", realitzant un donatiu a les guardioles instal·lades als locals col·laboradors o enviant un SMS amb la paraula FAM al 28010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article